Beques per allotjament per no renunciar a una residència universitària

Estudiar fora de casa és una de les millors experiències de la nostra vida, però també comporta un conjunt de gestos que haurem d’assumir (bé, si no nosaltres, sí les nostres famílies).

rus_3_beques-allotjament

En molts casos, el factor econòmic és un dels motius principals pels quals molts alumnes no poden estudiar el grau que volen: desplaçaments, residència d’estudiants, menjar, matrícules, material… Els gestos realment són molts i és habitual que moltes famílies no s’ho puguin permetre.

Es per això que moltes residències d’estudiants universitaris ofereixen on conjunt de beques d’allotjament per facilitar l’accés a aquests alumnes amb un nivell adquisitiu inferior als estudis que es mereixen per tal que puguin desenvolupar la seva professió en un futur de la millor manera possible.

Els programes de beques de les residències d’estudiants suposen un important descompte en l’allotjament per aquests alumnes i normalment es divideixen en dos tipus:

1.- Programa general de beques d’allotjament

Es tracta d’un tipus de beca que ofereixen algunes residències com la Sarrià de Barcelona. Amb aquesta beca, els estudiants que es queden durant el curs complet a la residència poden gaudir d’un descompte del 10% mensual en el preu de l’allotjament. Es una beca general que s’aplica a tots els residents que estan tot l’any a la residència.

2.- Programa especial de beques d’allotjament

Aquest tipus de beques es més restrictiva i serveix per tots aquells estudiants que tenen necessitats econòmiques però que volen estar en un entorn d’alt rendiment per assolir amb èxit els seus objectius acadèmics durant la universitat. Per poder accedir a aquest tipus de beques, això sí, serà necessari tenir un expedient acadèmic excel·lent ja que es tracta d’un descompte molt més superior destinat únicament a estudiant compromesos i responsables.

És important, sempre que sigui possible, sol·licitar les beques que calgui. Moltes vegades deixem se sol·licitar ajuts d’aquest tipus perquè pensem que és difícil que ens ho concedeixin. La realitat és que moltes beques i ajuts es queden sense gastar per la falta de sol·licituds.

Deja una respuesta